3+1 πράγματα που ο οδοντίατρος σας θα ήθελε να γνωρίζετε

3+1 πράγματα που ο οδοντίατρος σας θα ήθελε να γνωρίζετε

Η στοματική μας υγεία πολλές φορές μπορεί να γίνει περίπλοκή, καθώς στο στόμα μας φιλοξενούμε χιλιάδες βακτήρια τόσο επιβλαβή όσο και ζωογόνα για την υγεία μας. Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε κάποιες συμβουλές που θα θέλαμε να γνωρίζετε για να προστατέψετε την στοματική σας υγεία και να έχετε πάντα ένα αστραφτερό χαμόγελο.

1. Στα δόντια μας υπάρχει συνεχώς μια κολλώδες ουσία η οποία αποτελείται από βακτήρια

Η συγκεκριμένη ουσία κολλάει σε όλες τις επιφάνειες των δοντιών είτε αυτές είναι ανάμεσα στα δόντια είτε ακόμα και στα ούλα. Όπως είπαμε επειδή αυτή η κολλώδες ουσία αποτελείτε από βακτήρια, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να γίνει επιβλαβή για τον οργανισμό μας. Πολλές φορές αισθανόμαστε ότι τα δόντια μας είναι καθαρά και δεν αντιλαμβανόμαστε ότι η συγκεκριμένη ουσία είναι η αιτία για την τερηδόνα. Τα καλύτερα μας όπλα είναι το καθημερινό βούρτσισμα και φυσικά το οδοντικό νήμα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ιδιαίτερα το βραδινό βούρτσισμα. Η πλάκα δεν κοιμάται ποτέ, καθώς δημιουργείται και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτός είναι και ο λόγος που παρατηρούμε δυσάρεστη αναπνοή το πρωί της επόμενης μέρας.

2. Η πέτρα στα δόντια μας αντιμετωπίζεται με οδοντιατρική παρέμβαση

Σε περίπτωση που παρατηρήσουμε πέτρα στα δόντια μας, τότε χρειάζεται να απευθυνθούμε άμεσα στον οδοντίατρο μας. Ακόμα και αν ακολουθήσει οδοντιατρική πρόληψη με καθημερινό βούρτσισμα και οδοντικό νήμα, είναι καλό να γνωρίζουμε ότι η πέτρα δεν αντιμετωπίζεται τόσο εύκολα. Η οδοντιατρική παρέμβαση είναι απαραίτητη για να μην προκύψουν επιπλέον οδοντικά προβλήματα. Συγκεκριμένα, αν και η πλάκα αντιμετωπίζεται με το βούρτσισμα, η περίπτωση της πέτρας απαιτεί επαγγελματική παρέμβαση με εξειδικευμένα οδοντικά εργαλεία. Μάλιστα, αυτός είναι και ο λόγος που προτείνουμε να επισκέπτεστε τον οδοντιατρείο 1 ή 2 φορές το χρόνο για καθαρισμό.

3. Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων κάνουν λάθη κατά την πρόληψη

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα με την στοματική τους υγεία, γιατί ακολουθούν με συνέπεια τη συμβουλή του οδοντιάτρου με καθημερινό βούρτσισμα και χρήση οδοντικού νήματος. Η αλήθεια είναι όμως ότι οι περισσότεροι ασθενείς που έρχονται στο οδοντιατρείο μας παρατηρούμε ότι δεν γνωρίζουν πως να βουρτσίσουν σωστά τα δόντια τους ή πως να χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά το οδοντικό νήμα. Για παράδειγμα αρκετοί πιστεύουν ότι το καλό βούρτσισμα συνεπάγεται με δυνατό βούρτσισμα των δοντιών. Αν πιστεύετε ότι υπάρχει περίπτωση να ανήκετε σε αυτή την κατηγορία σας συστήνουμε να διαβάσετε τα άρθρα μας:

4. Τα ευαίσθητα δόντια είναι ένδειξη ότι χρειάζεται να επισκεφθούμε τον οδοντίατρο μας

Δεν είναι λίγες φορές που νιώθουμε ευαισθησία στα δόντια μας από την κατανάλωση τροφών που έχουν χαμηλή θερμοκρασία. Η οδοντίνη είναι το ευαίσθητο μαλακό στρώμα του δοντιού μας δίπλα στο σμάλτο των δοντιών. Καλύπτει το πολφό των δοντιών όπου βρίσκονται τα νεύρα και τα αιμοφόρα αγγεία μας. Όταν το σμάλτο είναι εξασθενημένο και εκτεθεί στο κρύο τότε σίγουρα θα νιώσουμε αυτή την ευαισθησία. Ανάμεσα στα πιο συχνά αίτια της ευαισθησίας των δοντιών είναι η τερηδόνα, το επιθετικό βούρτσισμα, ο βρουξισμός, ένα ραγισμένο δόντι ή μια εκτεθειμένη ρίζα. Είναι καλό να επισκεφθούμε τον οδοντίατρο μας για να εντοπίσει το πρόβλημα και να συντάξει ένα πλάνο θεραπεία.

Για να κλείσετε το ραντεβού για καθαρισμό ή εξέταση ρουτίνας μπορείτε να καλέσετε στο 2310 756 111 για το οδοντιατρείο του Ευόσμου ή στο 2310 839455 για το οδοντιατρείο στην Ευζώνων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


FASTBRACES® Logo, Braces for adults and braces for kids FASTBRACES® Logo, Braces for adults and braces for kids

Dr.Eleni Salvaridi
a proud FASTBRACES® provider:
braces technology that is fast,
safe and affordable.