Εναλλακτικοί τρόποι λεύκανσης των δοντιών

Εναλλακτικοί τρόποι λεύκανσης των δοντιών

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η λεύκανση των δοντιών είναι η μοναδική θεραπεία αισθητικής οδοντιατρικής που υπάρχει για να ομορφύνουμε το χαμόγελο μας. Στην πραγματικότητα όμως η σύγχρονη οδοντιατρική διαθέτει πολλές ακόμα θεραπείες με διαφορετικά χαρακτηριστικά ανάλογα τις ανάγκες που θέλει να καλύψει ο ασθενής.

 Πότε χρειάζονται αισθητικές παρεμβάσεις στα δόντια;

Συνήθως οι αισθητικές παρεμβάσεις είναι προαιρετικές και σε λίγες περιπτώσεις είναι επιτακτικές όταν έχει δημιουργηθεί ένα λειτουργικό πρόβλημα, έντονοι πόνοι ή έπειτα από την παρέμβαση του οδοντιάτρου.

Οι περιπτώσεις που ασθενείς επιλέγουν να κάνουν μια αισθητική παρέμβαση είναι οι εξής:

  • Στο χρώμα των δοντιών
  • Στη μορφολογία – αρχιτεκτονική όπως στραβά, αραιά ή μικρά δόντια
  • Στη σύγκλειση μεταξύ της άνω και κάτω γνάθου, όταν δηλαδή παρατηρείται έντονη διαφορά
  • Όταν υπάρχουν ελλείποντα δόντια ή απαιτούνται σφραγίσματα

Ποιες είναι οι κύριες θεραπείες που χρησιμοποιούνται στην αισθητική οδοντιατρική;

Λεύκανση των δοντιών

Αρχικά η πιο γνωστή σε όλους θεραπεία της αισθητικής οδοντιατρικής είναι η Λεύκανση. Η λεύκανση χρησιμοποιείται κατά αποκλειστικότητα για να αλλάξουμε το χρώμα των δοντιών. Το λευκό έχει διάφορες αποχρώσεις για αυτό το λόγο κατά τη διαδικασία της λεύκανσης με την καθοδήγηση του οδοντιάτρου επιλέγεται η απόχρωση που προσφέρει αισθητικό αλλά και φυσικό αποτέλεσμα. Στόχος μας δηλαδή είναι η παρέμβαση να μην είναι εμφανής και να εναρμονίζεται απόλυτα με το πρόσωπο του ασθενούς.

Η λεύκανση μπορεί να γίνει με δύο μεθόδους είτε άμεσα στο ιατρείο είτε σταδιακά στο σπίτι. Αν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα για αυτές τις μεθόδους θα βρείτε πληροφορίες εδώ .
 

Όψεις ρητίνης και πορσελάνης

Οι όψεις είναι πολύ λεπτές επικαλύψεις πορσελάνης ή ρητίνης, προσαρμοσμένες στο σχήμα του δοντιού τους ασθενούς.  Κατασκευάζονται από υψηλής ποιότητας ανθεκτικά υλικά και συγκολλώνται στην πρόσθια επιφάνεια των δοντιών χαρίζοντας ένα φυσικό αισθητικό αποτέλεσμα. Συνήθως, τοποθετούνται 6-10 όψεις σε κάθε ασθενή αλλά δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η επέμβαση είναι ανώδυνη και δεν απαιτείται ιδιαίτερο τρόχισμα στα δόντια έως και καθόλου σε μερικές περιπτώσεις. Αν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες στο άρθρο μας: Ένα καινούριο χαμόγελο με όψεις Πορσελάνης ή Ρητίνης.

Γέφυρες και Στεφάνες

Οι στεφάνες χρησιμοποιούνται για την ανανέωση της εμφάνισης και της λειτουργίας των δοντιών όταν αρχίζουν να εξασθενούν και γίνονται πιο ευαίσθητα σε προβλήματα όπως φθορά, ρωγμές ή αποχρωματισμό. Ουσιαστικά, οι στεφάνες περιβάλλουν ολόκληρη την επιφάνεια των δοντιών αποκαθιστώντας το αρχικό σχήμα και μέγεθος. Από την άλλη οι γέφυρες είναι μια σταθερή (μη αφαιρούμενη) προσθήκη που αποτελούν έναν εξαιρετικό τρόπο αντικατάστασης δοντιών που λείπουν. Πρόκειται για ένα συνήθη τρόπο αντιμετώπισης μόνιμων δοντιών που έχουν χτυπηθεί ή αφαιρεθεί. Αν θα θέλατε να μάθετε περισσότερα για τις γέφυρες ή τις στεφάνες μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μας: Οι 5 πιο δημοφιλείς μέθοδοι αισθητικής οδοντιατρικής.

Εμφυτεύματα

Τέλος, τα εμφυτεύματα αποτελούν την πιο ανθεκτική μέθοδο για αντικατάσταση δοντιών με τη μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο. Ένα οδοντικό εμφύτευμα είναι ουσιαστικά ένα τεχνητό δόντι που κατασκευάστηκε για να αντικαταστήσει ένα χαμένο. Εμφυτεύεται στο οστό της γνάθου και διασφαλίζεται η σταθερότητα και ανθεκτικότητα του με την λεγόμενη βίδα του εμφυτεύματος. Το οδοντικό εμφύτευμα συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα ενός φυσικού δοντιού και εξαλείφει τα αντίστοιχα μειονεκτήματα. Καταφέρνει ένα απόλυτα ικανοποιητικό αισθητικό αποτέλεσμα και επιπροσθέτως χαρίζει στον ασθενή τέλεια μασητική ικανότητα και άριστη ομιλία. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα εμφυτεύματα μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μας: Όσα πρέπει να ξέρετε για τα οδοντικά εμφυτεύματα.

Συνεχίζετε να έχετε απορίες για τις αισθητικές επεμβάσεις; Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2310 756111 για το οδοντιατρείο του Ευόσμου ή στο 2310 839455 για το οδοντιατρείο στην Ευζώνων.

Επιπλέον, μπορείτε να στείλετε τις απορίες σας στο info@primesmile.gr ή να αφήσετε το σχόλιο σας από κάτω.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


FASTBRACES® Logo, Braces for adults and braces for kids FASTBRACES® Logo, Braces for adults and braces for kids

Dr.Eleni Salvaridi
a proud FASTBRACES® provider:
braces technology that is fast,
safe and affordable.