Οι 5 πιο δημοφιλείς μέθοδοι αισθητικής οδοντιατρικής

Οι 5 πιο δημοφιλείς μέθοδοι αισθητικής οδοντιατρικής

Το χαμόγελο συνοδεύει τις πιο απλές καθημερινές μας συνήθειες μέχρι και τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μας. Η δύναμη που κρύβει ένα χαμόγελο είναι τόσο εντυπωσιακή που η θέαση του κάνει χαρούμενο όχι μόνο εσάς αλλά και τους γύρω σας.

Στη σύγχρονη οδοντιατρική υπάρχουν πολλές τεχνικές που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε αυτό το χαμόγελο. Ενώ πολλοί αναζητούν την κατάλληλη τεχνική αισθητικής οδοντιατρικής για να βελτιώσουν την εμφάνιση του χαμόγελου τους, στη πραγματικότητα η αισθητική οδοντιατρική βοηθά και στη βελτίωση της συνολικής υγείας του στόματος. Συνεπώς, μέσα από την αισθητική οδοντιατρική μπορείτε όχι μόνο να απολαύσετε ένα όμορφο χαμόγελο αλλά και να βοηθήσετε στην πρόληψη μελλοντικών επιπλοκών ή παθήσεων.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους αισθητικής οδοντιατρικής:

Bonding

Είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους που οι οδοντίατροι αντιμετωπίσουν οδοντικές δυσχρωμίες, ρωγμές, κατάγματα ή μη αρεστό σχήμα δοντιών. Ως επί των πλείστων πρόκειται για μια απλή και ανώδυνη θεραπεία που δεν απαιτεί αναισθησία. Στόχος μας μέσα από αυτή τη θεραπεία είναι να επιταχύνουμε την αποκατάσταση της οδοντικής ουσίας μέσω της χρήσης σύνθετων ρητινών. Συγκεκριμένα, φροντίζουμε η ρητίνη να ταιριάζει απόλυτα με το χρώμα των δοντιών και στη συνέχεια τη διαμορφώνουμε, ώστε να ταιριάζει και με το περίγραμμα των υπόλοιπων δοντιών. Μάλιστα, η συγκεκριμένη τεχνική συνήθως μπορεί να ολοκληρωθεί ακόμα και με 1 επίσκεψη στο οδοντιατρείο μας.

Όψεις πορσελάνης

Οι όψεις πορσελάνης είναι μια τεχνική που προσφέρει πιο μόνιμες λύσεις όσο αναφορά τη βελτίωση του χρώματος, την εμφάνιση και τη λειτουργία των δοντιών μας. Οι όψεις είναι πολύ λεπτές επιφάνειες πορσελάνης, υψηλής ανθεκτικότητας και προσαρμοσμένες στο σχήμα του δοντιού. Τις κολλάμε στο μπροστινό μέρος των δοντιών, για να δημιουργήσουν ένα όμορφο και ελκυστικό χαμόγελο. Είναι ικανές να αναμορφώσουν εντελώς τα δόντια μας και να μας χαρίσουν ένα τέλειο χαμόγελο. Για αυτό το λόγο επιλέγονται ως αισθητική αντιμετώπιση πολλών οδοντικών παθήσεων.

Στα πλεονεκτήματα συμπεριλαμβάνεται και η αντοχή στους χρόνο που είναι συγκρίσιμη με το φυσικό σμάλτο των δοντιών μας. Μοναδικός τους περιορισμός αποτελεί η επιλεξιμότητα τους με βάσει τον ασθενή. Αυτό συμβαίνει διότι απαιτούν ισχυρή βάση δοντιού που θα τις φιλοξενήσουν. Αυτό δεν χρειάζεται να σας ανησυχεί όμως. Με ένα ραντεβού στο οδοντιατρείο μας μπορούμε να σας δώσουμε τις απαντήσεις που χρειάζεστε.

Στεφάνες

Οι στεφάνες χρησιμοποιούνται για την ανανέωση της εμφάνισης και της λειτουργίας των δοντιών όταν αρχίζουν να εξασθενούν και γίνονται πιο ευαίσθητα σε προβλήματα όπως φθορά, ρωγμές ή αποχρωματισμό. Ως τεχνική δεν περιορίζεται μόνο στην αντικατάσταση του αρχικού δοντιού. Αντιθέτως, δίνει τη δυνατότητα στον ασθενή να δημιουργήσει μια οδοντοστοιχία με ακόμα καλύτερη αισθητική εμφάνιση σε σχέση με πριν. Ουσιαστικά περιβάλλουν ολόκληρη την επιφάνεια των δοντιών αποκαθιστώντας το αρχικό σχήμα και μέγεθος. Μια στεφάνη προστατεύει και ενισχύει τη δομή των δοντιών που δεν μπορεί να αποκατασταθεί με γέμισμα ή άλλα είδη αποκαταστάσεων. Στο οδοντιατρείο μας μπορείτε να βρείτε στεφάνες Ζιρκονίου, Μεταλλοκεραμεικές και Emax.

Γέφυρες

Μια οδοντιατρική γέφυρα είναι μια σταθερή (μη αφαιρούμενη) προσθήκη και είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για την αντικατάσταση δοντιών που λείπουν με τεχνητά. Πρόκειται για ένα συνήθη τρόπο αντιμετώπισης μόνιμων δοντιών που έχουν χτυπηθεί ή αφαιρεθεί.

Η “παραδοσιακή γέφυρα” συνήθως κατασκευάζεται από πορσελάνη συντηγμένη με μέταλλο. Οι σταθερές γέφυρες πορσελάνης είναι πιο δημοφιλείς επειδή μοιάζουν με τα φυσικά δόντια μας. Αυτός ο τύπος γέφυρας γεμίζει το χάσμα που δημιουργείται από ένα ή περισσότερα ελλιπόντα δόντια. Αυτού του είδους οι προσθήκες είναι εξαιρετικά ανθεκτικές και θα διαρκέσουν πολλά χρόνια. Ωστόσο, μπορεί να χρειαστούν αντικατάσταση ή να χρειαστούν επανασχηματισμό λόγω κανονικής φθοράς. Στο οδοντιατρείο μας, όπως ισχύει και με τις στεφάνες, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε γέφυρες Ζιρκονίου, Μεταλλοκεραμεικές και Emax.

Λεύκανση

Δεν θα μπορούσαμε φυσικά να αφήσουμε έξω από την λίστα μας τη Λεύκανση. Ο ευκολότερος, οικονομικός και πιο ανώδυνος τρόπος να εγκαινιάσουμε ένα καινούριο λαμπερό χαμόγελο. Μέσω της λεύκανσης έχουμε τη δυνατότητα να επαναφέρουμε το χρώμα των δοντιών μας στην αρχική τους κατάσταση ή λευκότερα αν το επιλέξουμε. Η θεραπεία της λεύκανσης μπορεί να γίνει με δυο τεχνικές. Η πρώτη είναι στο η λεύκανση στο οδοντιατρείο και η δεύτερη στο σπίτι. Για να μάθετε όσο χρειάζεστε για τη λεύκανση μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μας «Είστε έτοιμοι για να αποκτήσετε πιο λευκά δόντια;».

Αν δεν ξέρετε τι θεραπεία χρειάζεστε, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2310 756 111 για να κλείσετε ένα δωρεάν ραντεβού και εμείς θα σας λύσουμε όλες τις απορίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


FASTBRACES® Logo, Braces for adults and braces for kids FASTBRACES® Logo, Braces for adults and braces for kids

Dr.Eleni Salvaridi
a proud FASTBRACES® provider:
braces technology that is fast,
safe and affordable.