Ένα καινούριο χαμόγελο με όψεις Πορσελάνης ή Ρητίνης

Ένα καινούριο χαμόγελο με όψεις Πορσελάνης ή Ρητίνης

Πολλοί ασθενείς θέλουν να αναδιαμορφώσουν το σχήμα της οδοντοστοιχίας τους ή να εφαρμόσουν μια θεραπεία λεύκανσης δοντιών με πιο μόνιμα αποτελέσματα. Για αυτές τις ανάγκες αναπτύχθηκε η οδοντική τεχνολογία των όψεων. Πρόκειται για μια θεραπεία που τα τελευταία χρόνια έχει βοηθήσει εκατοντάδες ασθενείς να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση τους μέσα από το αισθητικό αποτέλεσμα που προσφέρουν.

Τι είναι όψεις;

Συγκεκριμένα, οι όψεις είναι πολύ λεπτές επικαλύψεις πορσελάνης ή ρητίνης, προσαρμοσμένες στο σχήμα του δοντιού τους ασθενούς.  Κατασκευάζονται από υψηλής ποιότητας ανθεκτικά υλικά και συγκολλώνται στην πρόσθια επιφάνεια των δοντιών χαρίζοντας ένα φυσικό αισθητικό αποτέλεσμα. Συνήθως, τοποθετούνται 6-10 όψεις σε κάθε ασθενή αλλά δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός. Εξαρτάται από το αισθητικό αποτέλεσμα που θέλει να επιτύχει ο κάθε ασθενής.  Σε κάθε περίπτωση, οι όψεις κατασκευάζονται πάνω στις ανάγκες του ασθενούς. Προηγείται εκτενή συζήτηση με τον οδοντίατρο και σχολαστική κλινική εξέταση. Τα τελευταία χρόνια είναι μια από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες στο μπροστινό μέρος των δοντιών, γιατί εξασφαλίζουν ένα όμορφο και ελκυστικό χαμόγελο σε κάθε ασθενή.

Πότε χρησιμοποιούμε τις όψεις;

 1. Δυσχρωμίες των δοντιών:
  Ασθενείς που παρατηρούν μερική ή έντονη δυσχρωμία στα δόντια τους συχνά επιλέγουν την συγκεκριμένη θεραπεία. Η οδοντική δυσχρωμία είναι ένα σύνηθες πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους ανεξαρτήτως ηλικίας. Συνήθως, τα αίτια της είναι η συχνή κατανάλωση τροφίμων όπως τσάι ή καφές, η φθορίαση της αδαμαντίνης, ορμονικές διαταραχές όπως διαβήτης, γήρανση, κληρονομική προδιάθεση και οι απονευρώσεις.
 2. Τραυματισμοί δοντιών:
  Μερικές αποτριβές ή κατάγματα δοντιών είναι αρκετά για να στιγματίσουν την ψυχολογία ενός ατόμου. Η συμπλήρωση τμήματος του δοντιού είναι κάτι περισσότερο από εφικτή στις μέρας μας. Οι όψεις μπορούν άμεσα να διορθώσουν αυτό το πρόβλημα επαναφέροντας το χαμόγελο όχι απλά στην αρχική του κατάσταση αλλά και σε ακόμα καλύτερη.
 3. Κενά μεταξύ των δοντιών:
  Πολλές είναι οι περιπτώσεις ατόμων που έχουν μικρά ή λίγο μεγαλύτερα κενά ανάμεσα σε 2 ή περισσότερα δόντια. Μια επι μέρους τοποθέτηση όψεων σε αυτά τα σημεία, μπορεί εύκολα να καλύψει το κενό χωρίς να φαίνεται η οποιαδήποτε οδοντιατρική επέμβαση.
 4. Διόρθωση σχήματος και υφής δοντιών:
  Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ανθρώπων που παρατηρούν ανωμαλίες στην οδοντοστοιχία τους. Οι όψεις μπορούν εύκολα και άμεσα να ανασχηματίσουν αισθητικά την οδοντοστοιχία των ασθενών με στόχο να εξασφαλίσουν ένα άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.
 5. Μόνιμη λεύκανση δοντιών:
  Σε ορισμένες περιπτώσεις οι ασθενείς επιλέγουν θεραπείες με όψεις προκειμένου να έχουν μια μόνιμη λύση όσο αναφορά τη λεύκανση των δοντιών τους. Με αυτό το τρόπο μπορούν να αποκτήσουν ένα όμορφο και φωτεινό χαμόγελο χωρίς ορθοδοντική θεραπεία.

Ανακαλύψτε εδώ περισσότερα περιστατικά

Πότε μπορεί να είναι δύσκολη η τοποθέτηση όψεων;

Σε λίγες περιπτώσεις δεν μπορούμε να αξιοποιήσουμε την θεραπεία των όψεων. Οι κύριες περιπτώσεις είναι ταλαιπωρημένα δόντια με πολλαπλά σφραγίσματα, όταν λείπει μεγάλος μέρος οδοντικής ουσίας ή η θεραπεία απαιτεί την αφαίρεση σημαντικής οδοντικής ουσίας, σε ασθενείς που συχνά τρίζουν ή σφίγγουν τα δόντια τους (βρυγμό) και σε ασθενείς με έντονα περιοδοντικά προβλήματα.

Πόση διάρκεια έχουν στο χρόνο οι όψεις;

Η διάρκεια των όψεων στο χρόνο ποικίλει ανάλογα τη ποιότητα των όψεων που θα τοποθετηθεί και της χρήσης τους από τον ασθενή. Όπως και με τις περισσότερες οδοντικές αποκαταστάσεις, οι όψεις δεν είναι μόνιμες και μπορεί κάποια μέρα να χρειαστούν αντικατάσταση. Είναι πολύ ανθεκτικές ως μορφή αποκατάστασης και θα διαρκέσουν πολλά χρόνια, δίνοντάς σας ένα όμορφο και μακροχρόνιο χαμόγελο. Ενδεικτικά μπορούν να έχουν διάρκεια από 10 χρόνια κα μπορούν να φτάσουν και πάνω από 20. Αρκεί ο ασθενής να προσέχει την στοματική του υγεία. Πρόκειται λοιπόν για μια πολύ ανθεκτική θεραπεία με σχεδόν μόνιμο αποτέλεσμα. Μετά το πέρας αυτών των χρόνων και αν ο ασθενής παρατηρήσει διάβρωση στις όψεις, μπορεί να γίνει θεραπεία ανασύστασης. Με αυτό το τρόπο ο ασθενής θα συνεχίσει να απολαμβάνει ένα όμορφο χαμόγελο.

Συνοψίζοντας

Οι όψεις μπορούν να αναμορφώσουν εντελώς τα δόντια σας ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση σας. Μπορούν συχνά να είναι εναλλακτικές λύσεις στις στεφάνες και την ιδανική λύση για τη θεραπεία πολλών οδοντικών παθήσεων. Πρόκειται για μια δημοφιλή θεραπεία με διάρκεια στο χρόνο που χαρίζει ένα τέλειο χαμόγελο στους ασθενείς που επιλέγουν να την εφαρμόσουν.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις όψεις μπορείτε να καλέσετε στο 2310756111 και να κλείσετε το ραντεβού σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


FASTBRACES® Logo, Braces for adults and braces for kids FASTBRACES® Logo, Braces for adults and braces for kids

Dr.Eleni Salvaridi
a proud FASTBRACES® provider:
braces technology that is fast,
safe and affordable.