Οδοντιατρική φροντίδα για παιδιά με ειδικές ανάγκες

Οδοντιατρική φροντίδα για παιδιά με ειδικές ανάγκες

Στα παιδιά με ειδικές ανάγκες είναι απαραίτητη η εξειδικευμένη προσέγγιση από τον οδοντίατρο, ώστε να τα βοηθήσει να χαλαρώσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέτασης ή της θεραπείας. Ένας επαγγελματίας παιδοδοντίατρος γνωρίζει τόσο πώς να διαχειριστεί τέτοια περιστατικά όσο και πως να κάνει το παιδί σας να αισθανθεί πιο άνετα ακολουθώντας μια φιλική προς τα παιδιά οδοντιατρική προσέγγιση.

Συνήθη Οδοντιατρικά Προβλήματα σε Ασθενείς με Ειδικές Ανάγκες

Τα παιδιά με αναπηρίες ή ειδικές ανάγκες είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν οδοντικά προβλήματα. Οι αισθητηριακές προκλήσεις μπορούν να οδηγήσουν σε στοματική ευαισθησία. Ορισμένα φάρμακα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, περιορισμοί στη διατροφή και δυσκολία στο φαγητό μπορεί να οδηγήσουν σε οδοντικά νοσήματα και τερηδόνα. Μερικά παιδιά μπορεί επίσης να αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το βούρτσισμα ή τον καθαρισμό με νήμα. Μάλιστα,  σε μερικές περιπτώσεις τα παιδιά δυσκολεύονται να ανοίξουν εντελώς το στόμα τους λόγω προβλημάτων με την ανάπτυξη της γνάθου. Γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι το έργο των γονέων να διατηρήσουν τη στοματική υγιεινή των παιδιών. Πολλές φορές απαιτείται να συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία σε καθημερινή βάση.

Η τερηδόνα είναι μια κλασσική περίπτωση οδοντικής πάθησης που μαστίζει μικρούς και μεγάλους. Ευτυχώς η σύγχρονη οδοντιατρική μπορεί να την αντιμετωπίσει σχετικά εύκολα και ανώδυνα. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές επιπλέον οδοντιατρικές ανησυχίες για τις οποίες τα παιδιά με ειδικές ανάγκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο, όπως:

 • Καθυστερήσεις στην ανάπτυξη των νέων δοντιών
 • Δόντια που λείπουν ή είναι στραβά
 • Ανάπτυξη επιπλέον δοντιών
 • Αναπτυξιακά ελαττώματα
 • Τρίξιμο των δοντιών
 • Φθορά των δοντιών
 • Ασθένεια των ούλων
 • Συνωστισμός δοντιών
 • Κακώς ευθυγραμμισμένο δάγκωμα
 • Υπερανάπτυξη ουλικού ιστού
 • Ξερό στόμα
 • Στοματικές λοιμώξεις

Πως μπορούμε να προσφέρουμε εξατομικευμένες οδοντιατρικές υπηρεσίες για το παιδί σας

Η επικοινωνία είναι το Α και το Ω

Η ομάδα των οδοντιατρείων Prime Smile είναι πάντα έτοιμη να υποδεχτεί εσάς και το παιδί σας με χαμόγελο και να λύσει οποιοδήποτε απορία έχετε. Φροντίζουμε να ενημερωνόμαστε για τις ανάγκες του παιδιού σας, ώστε να γνωρίζουμε πώς θα το προσεγγίσουμε ευκολότερα και να προσαρμοστούμε ανάλογα.

Πριν από το ραντεβού μας, σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να μας περιγράψετε τις ανάγκες του παιδιού σας, ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Συνήθως, οι γονείς μας ενημερώνουν για πιθανές ευαισθησίες του παιδιού τις αλλά και κίνητρα που θα μας βοηθήσουν να επικοινωνήσουμε ευκολότερα μαζί του. Αποστολή μας είναι κάθε παιδί να φεύγει από τα οδοντιατρεία μας νιώθοντας χαρούμενο και υγιές.

Είμαστε έτοιμοι να αφιερώσουμε επιπλέον χρόνο

Δεν θέλουμε ποτέ να νιώθει κανείς άβολα. Γι’ αυτό το λόγο, αν χρειαστεί, μπορούμε να προσφέρουμε επιπλέον χρόνο κατά τη διάρκεια του ραντεβού μας. Αρκεί να εξασφαλίσουμε ότι πληρούνται οι υψηλές προδιαγραφές που διαθέτουμε. Είναι φυσιολογικό για τα παιδιά να αισθάνονται στρες και άγχος πριν από ένα ραντεβού στον οδοντίατρο. Παραμένουμε ήρεμοι και κινούμαστε με το ρυθμό που νιώθει άνετα το παιδί σας. Με αυτό το τρόπο κερδίζουμε την εμπιστοσύνη του και το βοηθάμε να αντιμετωπίσει τα συναισθήματά του.

Οι ανώδυνες θεραπείες είναι η εξειδίκευση μας

Στα οδοντιατρεία μας ακολουθούμε τις πιο σύγχρονες οδοντιατρικές τεχνολογίες και αξιοποιούμε τεχνογνωσία που έχει ως κύριο πυλώνα την αποφυγή του πόνου για τον ασθενή. Στόχος μας είναι όλοι οι ασθενείς μας να μην φοβούνται τον οδοντίατρο γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται να του δημιουργήσει κάποια τραυματική εμπειρία. Αντιθέτως, επιδιώκουμε να είμαστε ένας χώρος που προστατεύει την στοματική υγιεινή των ανθρώπων και προσφέρει μόνο χαμόγελα.

Άνετος και φιλικός χώρος για εσάς και το παιδί σας

Όποιος έχει περάσει από οδοντιατρικό έλεγχο ξέρει ότι δεν είναι πάντα η πιο ευχάριστη εμπειρία. Στα οδοντιατρεία Prime Smile, προσφέρουμε ειδικές υπηρεσίες για να βοηθήσουμε τους ασθενείς μας να αισθάνονται άνετα. Διαθέτουμε ένα ζεστό και φιλικό χώρο. Από την πρώτη στιγμή το προσωπικό μας θα είναι εκεί για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες σας.

Κατά τη διάρκεια του οδοντιατρικού ελέγχου ή της θεραπείας διαθέτουμε τηλεόραση για αποσπάται η προσοχή του παιδιού και επιτρέπουμε στον γονέα να βρίσκεται στο χώρο, ώστε να αισθάνεται το παιδί πιο άνετα.  

Τελειώνοντας το ραντεβού μας σας ενημερώνουμε πάντα για τα επόμενα βήματα και δίνουμε συμβουλές όπου χρειάζεται, ενώ για τους μικρούς μας φίλους φροντίζουμε να δώσουμε ένα αναμνηστικό δωράκι για να μας θυμάται με χαμόγελο.

Αν θέλετε να κλείσετε το ραντεβού σας σε ένα από τα οδοντιατρεία μας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2310 756111 για το Οδοντιατρείο του Ευόσμου ή στο 2310 839455 για το Οδοντιατρείο στην Ευζώνων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


FASTBRACES® Logo, Braces for adults and braces for kids FASTBRACES® Logo, Braces for adults and braces for kids

Dr.Eleni Salvaridi
a proud FASTBRACES® provider:
braces technology that is fast,
safe and affordable.