Τι είναι τα οδοντικά εμφυτεύματα;

Τι είναι τα οδοντικά εμφυτεύματα;

Πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν να χαμογελάσουν γιατί τους λείπει κάποιο δόντι με αποτέλεσμα να νιώθω ολοένα και λιγότερη αυτοπεποίθηση. Η λύση σε τέτοιου είδους οδοντικά προβλήματα υπάρχει  και ακούει στο όνομα – οδοντικά εμφυτεύματα! Το οδοντικό εμφύτευμα αποτελεί εξάρτημα το οποίο τοποθετείται χειρουργικά στο οστό της γνάθου με σκοπό την αντικατάσταση ενός ή περισσοτέρων ελλειπόντων δοντιών. Μάλιστα τα οδοντικά εμφυτεύματα έχουν το σχήμα και το χρώμα του δοντιού που επιθυμούμε για να εναρμονίζεται απόλυτα με τα υπόλοιπα δόντια μας. Με τα οδοντικά εμφυτεύματα, μπορείτε να απολαύσετε τη βελτιωμένη αισθητική από το χαμόγελο σας, να αποτρέψετε την απώλεια οστικής μάζας, να έχετε καλύτερη άρθρωση, να μασάτε ευκολότερα τρόφιμα και όλα αυτά με μεγάλη αντοχή στο χρόνο.

Τα οφέλη των οδοντικών εμφυτευμάτων

Η ζωή χωρίς δόντια μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη. Το χαμόγελο γίνεται ολοένα και πιο σπάνιο, και το μάσημα φαγητού αντί για απόλαυση γίνεται ταλαιπωρία. Πάμε να δούμε λοιπόν πώς μπορούν να σας βοηθήσουν τα εμφυτεύματα για να αποφασίσετε αν είναι η θεραπεία που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Βελτιωμένη αισθητική και αυτοπεποίθηση

Δεν χρειάζεται πλέον να κρύβεται το χαμόγελο σας πίσω από το χέρι σας. Τα οδοντικά εμφυτεύματα μπορούν να μεταμορφώσουν την αισθητική των δοντιών σας καθορίζοντας τη μορφή της οδοντοστοιχίας και το χρώμα των δοντιών σας. Η τοποθέτηση εμφυτεύματων προσδίδει μια φυσική ομορφιά και ένα φωτεινό χαμόγελο.

Πρόληψη οστικής απώλειας

Τα δόντια μας δεν είναι μόνο για να τρώμε και να χαμογελάμε. Έχουν επίσης ζωτικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας του οστού της γνάθου σας. Όταν χάνεται ένα δόντι, το οστό που το κρατούσε κάποτε αρχίζει να φθείρεται. Τα οδοντικά εμφυτεύματα έρχονται να σώσουν αυτή τη κατάσταση διεγείροντας το οστό της γνάθου και αποτρέποντας την οστική απώλεια.

Καλύτερη άρθρωση

Τα ελλείποντα δόντια μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην ομιλία μας. Το γνωρίζατε ότι τα προβλήματα στην άρθρωση οφείλονται πολλές φορές στην μορφολογία της οδοντοστοιχίας μας; Με τα οδοντικά εμφυτεύματα, η άρθρωση και κατ’ επέκταση η ομιλία μας μπορεί να διορθωθεί και επανέρχεται στο φυσιολογικό.

Βελτίωση ικανότητας μάσησης

Ο μόνος τρόπος για να καταλάβουμε πόσο ενοχλητικά είναι τα ελλείποντα δόντια κατά τη διάρκεια του φαγητού, είναι να φανταστούμε μια περίοδο που μας ενοχλούσε ένα δόντι και αναγκαζόμασταν να μασήσουμε μόνο από τη μία μεριά. Πολλοί άνθρωποι αναγκάζονται να πολτοποιούν το φαγητό τους. Για αυτό το λόγο μάλιστα πολλές φορές στερούνται μια τροφής, αν κρίνουν ότι θα τους ταλαιπωρήσει η διαδικασία της μάσησης. Τα οδοντικά εμφυτεύματα μπορούν να επαναφέρουν τη μασητική σας ικανότητα και να απολαύσετε ξανά το αγαπημένο σας φαγητό χωρίς ανησυχίες.

Ανθεκτικότητα

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι από τις θεραπείες που έχουν την μεγαλύτερη ανθεκτικότητα. Είναι κατασκευασμένα για να διαρκούν, να αντέχουν στο χρόνο προσφέροντας ανεμπόδιστα τα πλεονεκτήματα που έχουμε αναφέρει. Με την κατάλληλη φροντίδα και συντήρηση, τα οδοντικά εμφυτεύματα μπορούν να είναι συνοδοιπόροι για όλη τη ζωή μας.

Ευκολία και άνεση

Σε αντίθεση με τα γνωστά σε όλους μασελάκια που πρέπει να αφαιρεθούν για καθαρισμό ή κατά τη διάρκεια του ύπνου, τα οδοντικά εμφυτεύματα γίνονται μόνιμο μέρος του στόματός σας. Λειτουργούν όπως τα φυσικά δόντια, ώστε να μπορείτε να κάνετε τις καθημερινές σας δραστηριότητες χωρίς καμία ταλαιπωρία.

Συντήρηση Οδοντικών Εμφυτευμάτων

Η συντήρηση των οδοντικών εμφυτευμάτων είναι απαραίτητη για τη αντοχή τους και την αποτελεσματικότητα τους στο χρόνο. Το τακτικό βούρτσισμα και το νήμα, οι τακτικοί οδοντιατρικοί έλεγχοι και η αποφυγή κακών συνηθειών όπως το κάπνισμα και το τρίξιμο των δοντιών είναι σημαντικές οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσετε για τη βέλτιστη φροντίδα των εμφυτευμάτων. Όπως δηλαδή ισχύει και για τα υπόλοιπα δόντια σας.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα οδοντικά εμφυτεύματα μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας στο οδοντιατρείο μας καλώντας στο 231 075 6111

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


FASTBRACES® Logo, Braces for adults and braces for kids FASTBRACES® Logo, Braces for adults and braces for kids

Dr.Eleni Salvaridi
a proud FASTBRACES® provider:
braces technology that is fast,
safe and affordable.