Στοματική φροντίδα και δεσμεύσεις για τη νέα χρονιά

δεσμεύσεις

Στοματική φροντίδα και δεσμεύσεις για τη νέα χρονιά

To 2020 είναι στα τελευταία του και όσο και αν μας ταλαιπώρησε σε λίγες μέρες είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε το 2021. Είναι παράδοση κάθε αρχή του χρόνου οι άνθρωποι να παίρνουν κάποιες αποφάσεις για τη ζωή τους. Αυτές τις αποφάσεις καλούνται να ακολουθήσουν και να προσπαθήσουν να τις πετύχουν μέσα στη νέα χρονιά. Αυτές οι δεσμεύσεις μπορεί να αφορούν τόσο την προσωπική όσο και την επαγγελματική σας ζωή. Εσείς διαλέγετε που θέλετε να επενδύσετε την ενέργεια σας τη νέα χρονιά. Ωστόσο, επειδή το 2020 ήταν γεμάτο με δυσκολίες και προκλήσεις σχετικά με την υγεία μας, εμείς είμαστε εδώ για να σας κάνουμε κάποιες προτάσεις για δεσμεύσεις πάνω στην στοματική σας υγεία. 

Δεσμευτείτε ότι θα βάλετε τη χρήση νήματος στην καθημερινότητα σας

Το οδοντικό νήμα είναι πολύ σημαντικό να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινή σας ρουτίνας. Το οδοντικό νήμα απομακρύνει τη πλάκα απο περιοχές της στοματικής κοιλότητας, που δεν μπορεί να φτάσει μια συμβατική οδοντόβουρτσα και διατηρεί τη στοματική μας υγεία. Η ουλίτιδα είναι το πρώτο στάδιο της νόσου των ούλων και εμφανίζεται σε μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Το νήμα και η καθημερινή φροντίδα των δοντιών μπορεί να έχουν δραστικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση της.

Δεσμευτείτε ότι θα κόψετε το τσιγάρο

Η διακοπή του τσιγάρου μπορεί ήδη να συμπεριλαμβάνετε στη λίστα των δεσμεύσεων σας για τη νέα χρονιά για παραπάνω από ένα λόγους. Είναι γνωστό πόσο μεγάλη επιβάρυνση έχει το τσιγάρο στον οργανισμό ενός καπνιστή. Η επιβάρυνση μάλιστα αφορά και τη στοματική κοιλότητα. Αρχικά, το τσιγάρο καταστρέφει τους γευστικούς θύλακες της γλώσσας οδηγώντας το άτομο σε μειωμένη αίσθηση της γεύσης. Επιπλέον, το τσιγάρο είναι ένα από τα κύρια αίτια του καρκίνου του στόματος. Μελέτες έχουν δείξει ότι συμβάλει στην ασθένεια των ούλων στο 75% των περιπτώσεων. Τέλος, οι καπνιστές είναι πιθανό να χάσουν διπλάσια δόντια από τους μη καπνιστές σε βάθος χρόνου. Κάντε λοιπόν ένα δώρο στον εαυτό σας τη νέα χρόνια και κόψτε το τσιγάρο!

Δεσμευτείτε ότι θα μειώσετε το αλκοόλ και την ζάχαρη

Τα βακτήρια για να δημιουργήσουν την γνωστή σε όλους πλάκα χρησιμοποιούν τη ζάχαρη ως μορφή ενέργειας. Μερικά από τα βακτήρια μετατρέπουν τη ζάχαρη σε ένα είδος κόλλας που χρησιμοποιούν για να κολλήσουν στην επιφάνεια των δοντιών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απομακρύνονται από την επιφάνεια των δοντιών με δυσκολία ακόμα και με καθημερινό βούρτσισμα. Η μείωση της ζάχαρης θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την υγεία των δοντιών σας. Θα σας δώσει ισχυρότερα, υγιέστερα δόντια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Δεσμευτείτε ότι θα καταναλώνετε περισσότερα φρούτα και λαχανικά

Η κακή διατροφή μπορεί να επηρεάσει ολόκληρο το ανοσοποιητικό σύστημα, αυξάνοντας την ευαισθησία σε πολλές κοινές στοματικές διαταραχές, συμπεριλαμβανομένης της ασθένειας των ούλων,  που έχουμε ήδη αναφέρει. Τα αντιοξειδωτικά και άλλα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται σε φρούτα, λαχανικά, όσπρια και ξηρούς καρπούς βελτιώνουν την ικανότητα του σώματός μας να καταπολεμά τα βακτήρια και τις φλεγμονές, βοηθώντας στην προστασία των δοντιών και των ούλων μας. Επιπλέον, τα φρούτα και τα ωμά λαχανικά όπως τα μήλα, τα καρότα και το σέλινο βοηθούν στον καθαρισμό της πλάκας από τα δόντια και στη φρεσκάδα της αναπνοής.

Δεσμευτείτε ότι θα γελάτε περισσότερο και με αυτοπεποίθηση

Είναι πραγματικά ανησυχητικό πως ένα σημαντικό ποσοστό των ανθρώπων αποφεύγουν να χαμογελάσουν με την ψυχή τους, διότι αισθάνονται άσχημα για τα δόντια τους. Το χαμόγελο σε κάθε του μορφή είναι όμορφο αρκεί να πηγάζει από μέσα μας. Αν αισθάνεστε άσχημα με το χαμόγελο σας, αυτό το χρόνο είναι ευκαιρία να τονώσετε την αυτοπεποίθηση σας μέσα από επιλεγμένες στοματικές θεραπείες. Υπάρχουν πολλές τεχνικές βελτίωσης του χαμόγελου σας ανάλογα τη θεραπεία που θέλετε να επιλέξετε. Αν το πρόβλημα σας είναι το χρώμα των δοντιών σας, τότε μπορείτε να προχωρήσετε σε μια λεύκανση. Αν παρατηρήσετε κενό στα δόντια σας, τότε υπάρχουν οι γέφυρες ή τα εμφυτεύματα. Μην σταματάτε να χαμογελάτε γιατί έτσι κάνετε τον κόσμο πιο όμορφο και μαζί με αυτόν και τη ζωή σας!

Ελπίζουμε να ακολουθήσετε κάποια από τις δεσμεύσεις που σας προτείνουμε για να σας προστατέψετε και να βελτιώσετε την στοματική σας υγεία!

Σας ευχόμαστε καλή χρονιά με αγάπη και υγεία!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


FASTBRACES® Logo, Braces for adults and braces for kids FASTBRACES® Logo, Braces for adults and braces for kids

Dr.Eleni Salvaridi
a proud FASTBRACES® provider:
braces technology that is fast,
safe and affordable.